Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik
Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik
Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik

Hazánk Szingapúr európai kapuja lehet

Hír dátuma: 
2014, április 4
szingapur-kapuja.png

Szingapúr Magyarország egyik legfontosabb partnere a délkelet-ázsiai térségben, a két állam kereskedelmi forgalma az elmúlt években a válság ellenére is meghaladta az egymilliárd dollárt (223 milliárd forint).

A gazdasági szakemberek Szingapúrt a 22. század területének nevezik, amely három térség - Kína, India és az Asean országok (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) - metszéspontjában helyezkedik el, Magyarország pedig az EU keleti kapuja, és azok a cégek, amelyek itt megjelennek egyúttal belépnek Közép-Kelet-Európa többi országába is. A már Magyarországon jelenlévő szingapúri beruházók közül az elektronikai iparban tevékenykedő Flextronics - amely 6300 főnek ad munkát - valamint a kisebb, de csaknem félszáz embert foglalkozató, a fémiparban érdekelt Patek Precision Kft. is a kereskedelmi együttműködés fontos szereplője – írja a Napi Gazdaság.

Tony Tan Keng Jam szingapúri államfő 2013. novemberi magyarországi látogatása során hangsúlyozta, a szingapúri vállalatoknak Magyarország kaput jelenthet Európa felé. A gazdasági együttműködés erősítéséhez a kétoldalú kapcsolatok szorosabbra fűzése, a két ország üzleti szektora közötti kooperáció ösztönzése elengedhetetlen. A turizmussal kapcsolatos együttműködésről megjegyezte az államfő: Magyarország vonzó úti cél lehet a szingapúri, az ázsiai turistáknak, és a magyarokat is bátorítják, hogy látogassanak el Szingapúrba.

A kereskedelmen túl, a tudományos együttműködés területén is bővíteni szeretnék a magyar–szingapúri kapcsolatokat – írta az mno.hu.


Legfrissebb híreink

oktatas.png

A Center on International Education Benchmarking szerint a szingapúri oktatás fejlődése az utóbbi 50 éve rendkívüli...

most-expensive.png

A helyi valuta erősödése, a magas közlekedési költségek és az elmúlt években végbement jelentős áremelkedés is közrejátszott...

szingapur-kapuja.png

Szingapúr Magyarország egyik legfontosabb partnere a délkelet-ázsiai térségben, a két állam kereskedelmi forgalma az elmúlt...