Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik
Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik
Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik

Hogyan támogatja Szingapúr az oktatást és a tehetségek felkarolását?

Szingapúr élen jár az oktatás és tehetséggondozás területén. Ezt hosszú évek tudatos oktatás- és gazdasági politikájának köszönheti. Miután az '50-es, '60-as években kiépítették a biztonságos és vonzó bankrendszerüket, a nagy munkaerő igényű iparágakról átálltak magas szaktudást igénylő ágazatokra.

Szingapúr 1965-ös megalapítása óta alapelv, hogy a szingapúri állami hivatalokba tehetséges, és ne (a szomszédos Malajziában megszokott) kvóták által megszabott emberek kerüljenek.
Az adótörvény adómentességet biztosít minden olyan költségre, amely a külföldi tehetségek Szingapúrba hozásával kapcsolatos.
A rendezvényekkel kapcsolatos illeték alól mentesek a tehetségek teljesítményét bemutató rendezvények.

A szingapúri diákok a matematikai és természettudományos műveltséget
vizsgáló TIMMS vizsgálatokon az első helyet érték el, az olvasást vizsgáló PIRLS

felmérésben pedig az első három hely egyikét.

Már az általános iskola harmadik osztályában megkezdik a tehetségek keresését; egy komplex teszttel (angol nyelv, matematika, általános logikai képességek) felmérik, és az olyan speciális iskolákba kerülnek a tehetséges diákok, ahol akár mód van arra is, hogy gyorsítva végezzék el a tárgyakat, és ha valaki képes rá, akár az egyetemi órákat felvehesse 13 évesen is.


Legfrissebb híreink

oktatas.png

A Center on International Education Benchmarking szerint a szingapúri oktatás fejlődése az utóbbi 50 éve rendkívüli...

most-expensive.png

A helyi valuta erősödése, a magas közlekedési költségek és az elmúlt években végbement jelentős áremelkedés is közrejátszott...

szingapur-kapuja.png

Szingapúr Magyarország egyik legfontosabb partnere a délkelet-ázsiai térségben, a két állam kereskedelmi forgalma az elmúlt...