Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik
Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik
Tanulj Szingapúrban, a jövőd itt kezdődik

Szingapúr a világ legdrágább országa

Hír dátuma: 
2014, április 7
most-expensive.png

A helyi valuta erősödése, a magas közlekedési költségek és az elmúlt években végbement jelentős áremelkedés is közrejátszott abban, hogy Szingapúr a világ legdrágább városa.

Többek között a helyi valuta erősödésének, a rendkívül drága közösségi közlekedésnek és az autó birtoklás magas költségeinek köszönhetően Szingapúr vált a világ legdrágább városává a The Economist Intelligence Unit (EIU) felmérése szerint, letaszítva Tokiót az első helyről – írja összeállításában a vg.hu.

Az ázsiai városállam előretörésének hátterében az erősödő valuta, a drága tömegközlekedés, illetve az autózás magas költségei állnak. Ahhoz például, hogy valaki saját autóval rendelkezhessen egy olyan speciális igazolásra van szükség, melynek ára közel 60 ezer dollár. De divatos ruhákért is Szingapúrban kell a legtöbbet fizetni, és jól mutatja az elmúlt évtizedben végbement drágulást, hogy míg 10 éve egy palack asztali bor ára 13,25 dollár volt, addig most 25,04 dollár.

A második Párizs, míg a harmadik helyen Oslo szerepel a rangsorban.
A felmérésben szereplő települések közül az indiai Mumbai-ban. A 10 legolcsóbb város között egy európai szerepel, Bukarest.


Legfrissebb híreink

oktatas.png

A Center on International Education Benchmarking szerint a szingapúri oktatás fejlődése az utóbbi 50 éve rendkívüli...

most-expensive.png

A helyi valuta erősödése, a magas közlekedési költségek és az elmúlt években végbement jelentős áremelkedés is közrejátszott...

szingapur-kapuja.png

Szingapúr Magyarország egyik legfontosabb partnere a délkelet-ázsiai térségben, a két állam kereskedelmi forgalma az elmúlt...